Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συλληπητήτρια ανακοίνωση των πτυχιούχων και φοιτητών ΑΠΘ και άλλων σχολών της Θεσσαλονίκης για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου κ.κ. Ιγνατίου

ignatios_mandelidis

Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί, κλαίει η ψυχή μας, πονέσαμε για την κοίμηση του Αγίου Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου. Θα μας λείψει πολύ.

Εμείς οι νέοι της Θεσσαλονίκης, τα τεκνά του Αγίου Δημητρίου, τον αγαπούσαμε πολύ και ωφεληθήκαμε αφάνταστα από την οσία βιοτή του. Αποτελούσε για εμάς πρότυπο Επισκόπου.

Σε κάθε εκδήλωση που διοργανώναμε πάντοτε εμπνεόμασταν από το ιεραποστολικό του ήθος και τον ικετεύαμε να παραστεί. Σε μια από αυτές, προς τιμήν του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, κατάφερε να παραστεί και να απευθύνει Χαιρετισμό.

Η συγκίνηση μας δεν περιγραφόταν. Μάλιστα είπαμε δημόσια ότι θεωρούμε ότι σήμερα ανάμεσά μας είναι ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος και δεν κάναμε λάθος. Απόδειξη ότι εκοιμήθη ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της αγάπης και της συγχώρεσης.

Θα μας λείψει πολύ, δεν χρειάζονται άλλα λόγια, μόνο σιωπή και ιερό δέος μπροστά σε έναν σύγχρονο Άγιο Επίσκοπο. Η ευχή του και οι πρεσβείες του να μας σκεπάζουν όλους και να μας μεταδίδουν το ιεραποστολικό ήθος και τον ιεραποστολικό πόθο υπέρ σωτήριας όλων των ψυχών.

Τα συλλυπητήρια μας στον Άγιο Προϊστάμενο Πατέρα Αστέριο και σε όλους τους Πατέρες. Αιώνια του η μνήμη.

Με απέραντο σεβασμό και συγκίνηση.

Πτυχιούχοι και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και Άλλων Σχολών της Θεσσαλονίκης, τεκνά του Αγίου Δημητρίου και του Οσίου Πορφυρίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s