Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Αείμνηστος Ιερέας του Υψίστου, πατέρας Δημήτριος Βακάρος

maxresdefault

   Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε το μνημόσυνο του αείμνηστου, αγίου Ιερέως, πατρός Δημητρίου Βακάρου. Ο πατέρας Δημήτριος υπηρέτησε για πάρα πολλά έτη εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με μεγάλη αφοσίωση και ιερή ευλάβεια.

      Εμείς δεν αξιωθήκαμε να συναναστραφούμε για αρκετό καιρό με αυτόν τον ευλογημένο Λευίτη. Όσο όμως καιρό τον γνωρίσαμε, τον ακούσαμε και μιλήσαμε μαζί του, ωφεληθήκαμε τα μέγιστα. Αυτός ο Ιερέας σε δίδασκε με το παράδειγμά του, με την οσιακή βιοτή του, με τα εκπληκτικά Θεολογικά κηρύγματά του.

     Αγαπούσε αληθινά τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, γι’ αυτό τον υπηρέτησε με τόση ταπείνωση, αγάπη και αφοσίωση. Αγάπησε αληθινά και το ποίμνιό του, για το οποίο θυσιάστηκε, το συμπόνεσε, σταυρώθηκε πνευματικά για χάρη του.

       Ο Λαός της Θεσσαλονίκης και ειδικά τα νέα παιδιά, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον πατέρα Δημήτριο. Άφησε εποχή. Τον ευγνωμονούμε για όλες τις παρακαταθήκες που μας άφησε. Τον ευγνωμονούμε που συνεχίζει από τον Ουρανό που βρίσκεται, να μεσιτεύει για εμάς.

   Θα τελειώσουμε, παραθέτοντας την απάντηση ενός Ιερέως που έζησε και βίωσε τον πατέρα Δημήτριο, όταν τον παρακαλέσαμε να μας πει λίγα λόγια για εκείνον. Μας είπε λοιπόν, ότι «Ιερέα σαν τον πατέρα Δημήτριο δεν έχει ξαναγνωρίσει στην ζωή του. Ο τρόπος που Λειτουργούσε, που ποίμαινε τον Λαό του Θεού ήταν απερίγραπτος».

Είθε η ευχή του να μας ακολουθεί και το παράδειγμά του, να μας εμπνέει. ΑΜΗΝ!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού.

Πτυχιούχοι και Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και Άλλων Σχολών της Θεσσαλονίκης, τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s