Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιερά Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (2 Νοεμβρίου)

IMG-70b7dfe0c400a5db314c1dccc97df747-V.jpgΗ ενορία μας τίμησε τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο επί της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων Αυτού την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου προς 3 Νοεμβρίου με Ιερά Αγρυπνία· τελέστηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια Πανηγυρικό Συλλείτουργο.

Συμμετείχε χωρία ιερέων από την Ιερά Μητρόπολή μας. Επίσης, στο δεξιό αναλόγιο έψαλλε χωρία νέων υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Δασκαλάκη, πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, όλο το εκκλησίασμα ευλογήθηκε και χρίσθηκε από το Άγιον Έλαιον, που είχε μεταφερθεί από τον τάφο του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στη Λύδδα της Παλαιστίνης.

Είχαμε την ευλογία, επίσης, όπως κάθε χρόνο, όσοι παραβρέθηκαν στην αγρυπνία να προσκυνησουν και το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου, που κατέχει ως θείον θησαύρισμα ο ιερός ναός μας.

Διαδυκτιακά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αδελφούς ιερείς, που τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, τους ιεροψάλτες και το φιλάγιο εκκλησίασμα, που παρέστησαν στην αγρυπνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s